Sähkösopimukset

Säästä rahaa ja aikaa – tutustu sähkösopimuksiin helposti ja nopeasti! Sivustomme avulla löydät edulliset sähkösopimukset vaivattomasti. Älä enää maksa turhaan liikaa sähköstä – tartu tarjoukseen nyt ja säästä!

Fortum Vakio

Perusmaksu: 35,46 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: CO2-vapaa sähkö

Sähköä kiinteällä kuukausihinnalla. Voit halutessasi liittää sopimukseen myös edullisen kotivakuutuksen.

alk. 35,46€/kk

Fortum Tarkka

Perusmaksu: 3,99 €/kk
Määräaika: Toistaiseksi voimassa oleva
Tuotantotapa: Valittavissa

Säästä ajoittamalla sähkön käyttöä! Nyt entistä edullisemmin.

Spot + 0,4 c/kWh

Väre Välkky

Perusmaksu: 3,53 €/kk
Määräaika: 24kk määräaika
Tuotantotapa: Valittavissa

Säästä ajoittamalla sähkön käyttöä! Nyt entistä edullisemmin.

9,79 snt/kWh

Opas sähkösopimuksen valintaan: Kiinnitä huomiota näihin asioihin!

Sähkösopimukset ovat osa jokapäiväistä elämäämme, ja ne ovat välttämättömiä monien kodin ja työpaikan toimintojen kannalta. Mutta kuinka paljon tiedämme sähkösopimuksista ja niiden eri vaihtoehdoista? Tässä käymme läpi sähkösopimusten perusasioita ja autamme sinua valitsemaan itsellesi sopivan sopimuksen.

Sähkösopimus on sopimus sähkön toimittamisesta asiakkaalle tietyllä hinnalla ja tietyin ehdoin. Sopimus voidaan solmia joko suoraan sähköyhtiön kanssa tai sähkömarkkinayhtiön kautta. Sopimuksen hinnassa vaikuttavat muun muassa sähkönkulutuksen määrä, kiinteä tai vaihtuva sähkönhinta, siirtohinta sekä verot ja maksut.

Kiinteä vai vaihtuva sähkönhinta?

Yksi tärkeimmistä valinnoista sähkösopimusta valittaessa on kiinteä vai vaihtuva sähkönhinta. Kiinteä hinta tarkoittaa sitä, että sähkön hinta pysyy samana sopimuksen koko voimassaoloajan, kun taas vaihtuva hinta muuttuu sähkön markkinahinnan mukaan. Kiinteä hinta antaa asiakkaalle tietyn varmuuden sähkön hinnasta, kun taas vaihtuva hinta voi olla edullisempi, jos sähkön hinta markkinoilla on alhainen.

Sopimuksen kesto ja irtisanomisaika

Lisäksi on tärkeää tietää sopimuksen kesto ja sen irtisanomisaika. Sopimuksen kesto voi vaihdella muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin, ja tällä voi olla vaikutusta sopimuksen hintaan. Irtisanomisaika puolestaan kertoo sen, kuinka nopeasti sopimuksen voi irtisanoa tarvittaessa.

Sähkön alkuperä ja vastuullinen valinta

Kun sähkösopimusta valitaan, kannattaa kiinnittää huomiota myös sähkön alkuperään. Useat sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden valita uusiutuvaa energiaa tuottavan sähköntuotannon, mikä on ekologinen ja vastuullinen valinta.

Vertaile eri sähkösopimuksia

Vertaileminen kannattaa. Erilaisia sähkösopimuksia on paljon, ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Vertailemalla sähkösopimuksia voi säästää huomattavan summan rahaa, sillä hinnat ja ehdot voivat vaihdella merkittävästi eri sähköyhtiöiden välillä.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että sähkömarkkinoilla tapahtuu muutoksia, jotka voivat vaikuttaa sähkön hintaan. Esimerkiksi sähköveron muutokset voivat nostaa hintoja hetkellisesti. Muista siis seurata markkinoita ja mahdollisia muutoksia, joilla voi olla vaikutusta sopimukseen.

Vaihtaminen on helppoa, mutta huomioi yksityiskohdat

Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu yleensä helposti ja nopeasti. Useimmiten uusi sopimus astuu voimaan heti, kun edellinen sopimus päättyy. Sopimuksen vaihtamista kannattaa harkita myös silloin, kun muuttaa uuteen asuntoon tai tilanteessa, jossa oma kulutus käy selvästi aiempaa suuremmaksi tai pienemmäksi.

Muista kuitenkin, että sähkösopimuksen vaihtaminen ei aina automaattisesti tarkoita säästöä. On tärkeää vertailla eri sopimuksia ja valita se, joka sopii omaan kulutukseen ja elämäntilanteeseen parhaiten.

Lisäksi on hyvä muistaa, että sähkösopimuksissa on paljon erilaisia ehtoja, joten sopimuksen yksityiskohtien lukeminen kannattaa aina.

Säästäminen vaatii vertailua ja huolellisuutta

Lopuksi, haluamme korostaa, että sähkösopimusten vertailu on tärkeää, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan ja edullisen sopimuksen. Vertailusivustot voivat auttaa löytämään sopivan sopimuksen nopeasti ja vaivattomasti. Muista kuitenkin, että edullisin hinta ei aina tarkoita parasta sopimusta. Kiinnitä huomiota myös sopimuksen ehtoihin ja asiakaspalvelun laatuun ennen sopimuksen solmimista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sähkösopimuksen valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota sähkön hintaan, sopimuksen kestoon ja irtisanomisaikaan sekä sähkön alkuperään ja vertailemaan eri vaihtoehtoja ennen sopimuksen solmimista. Usein sähkösopimukset ovat pitkäaikaisia, joten pienellä vaivalla säästää huomattavan summan rahaa.

Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään sähkösopimusten perusasioita ja antoi vinkkejä sopivan sopimuksen valintaan. Muista vertailla eri sopimuksia ja etsiä juuri sinulle sopiva vaihtoehto, joka auttaa säästämään rahaa ja ympäristöä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

Sähkösopimuksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten kulutuksesta, sijainnista ja sopimuksen ehdoista. Siksi edullisimman sähkösopimuksen löytäminen vaatii yleensä vertailua eri tarjoajien välillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että edullisin sopimus ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto. On tärkeää ottaa huomioon myös sopimuksen ehdot, kuten sopimuksen kesto ja mahdolliset lisämaksut. Lisäksi joillakin sähköntoimittajilla voi olla tarjolla erilaisia kampanjoita tai etuja, jotka voivat tehdä sopimuksesta edullisemman tai houkuttelevamman.

Sopivan sähkösopimuksen valinta riippuu monista tekijöistä, kuten esimerkiksi kulutuksestasi, elämäntavastasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Keskity ainakin seuraaviin kysymyksiin, kun valitset itsellesi sähkösopimusta:

  1. Kuinka paljon sähköä kulutat kuukaudessa? Tämä vaikuttaa suoraan sähkölaskusi loppusummaan.

  2. Haluatko kiinteähintaisen sopimuksen, joka takaa saman hinnan koko sopimuskauden ajaksi, vai haluatko joustavamman sopimuksen, joka seuraa markkinahintoja?

  3. Kiinnostaako sinua ympäristöystävällinen vaihtoehto? Monet sähköntoimittajat tarjoavat vihreää sähköä, joka tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.

  4. Tarvitsetko muita palveluita, kuten sähkön siirtoa tai asiakaspalvelua, sopimuksen lisäksi?

  5. Onko sinulla erityistarpeita, kuten älykotiin tai sähköautoon liittyviä palveluita?

Hyödyllistä luettavaa

Sähkösopimusten vertailun ABC

Sähkösopimuksen valinnassa piilee monia nyansseja. Se on yksi kuluttajan tärkeimmistä päätöksistä, joka vaikuttaa suoraan niin kukkaroon kuin ympäristöönkin. Jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen, on

Lue lisää »